Эканомія газу перш за ўсё актуальная, калі ўстаноўлены лічыльнікі газу ў кватэрах, дзе ёсць індывідуальныя ацяпляльныя пункты, і ў прыватных дамах з АОГВ. У гэтым выпадку ўсе меры па эканоміі цяпла і гарачай вады прыводзяць да эканоміі газу.
У той жа час пры падрыхтоўцы ежы таксама маюцца магчымасці зэканоміць газ.
Полымя гарэлкі не павінна выходзіць за межы дна каструлі, скаварады, чайніка. У гэтым выпадку Вы проста грэеце паветра ў кватэры. Эканомія 50% і больш.
Дэфармаванае дно посуду прыводзіць да перарасходу газу да 50%.
Посуд, у якой рыхтуецца ежа павінна быць чыстай і не прыгарэлай. Забруджаны посуд патрабуе ў 4-6 разоў больш газу для падрыхтоўкі ежы.
Ужывайце эканамічны посуд, гэтыя якасці звычайна рэкламуе вытворца. Самыя энергаэканамічныя вырабы з нержавеючай сталі з паліраваным дном, асабліва з пластом медзі або алюмінія. Посуд з алюмінія, эмаліраваная, з тэфлонавым пакрыццём вельмі не эканамічныя.
Рэкамендуецца ўсталёўваць пракладкі з алюмініевай фальгі пад гарэлку. У гэтым выпадку пліта не так грэецца і пэцкаецца, а газ выкарыстоўваецца эканамічней.
Дзверца духоўкі павінна шчыльна прылягаць да корпуса пліты і не выпускаць гарачае паветра.
У цэлым, проста эканомнае выкарыстанне газу дае скарачэнне яго спажывання ў 2 разы, выкарыстанне прапанаваных мер прыкладна ў 3 разы.